V duchcovském kostele bude znít zvonkohra jako v pražské Loretě
Foto: Ilona Kaulfuss
Teplice

Duchcov – Vedení duchcovské radnice by rádo umístilo do kostela Církve československé husitské u Barbory elektronickou zvonkohru.

Záměr projednávali radní města začátkem února a o jejich jednání informoval na čtvrtečním zasedání duchcovských zastupitelů starosta Zbyněk Šimbera: „Zvonkohra by hrála jen jednou za celý den, třeba o dvanácté hodině. Rozzvonila by se podobně jako pražská Loreta a oživila lokalitu u Barbory.“

Zastupitel Jaroslav Drbohlav namítl, že se zvonkohra na sakrální historický objekt nehodí. „Nevím, proč by tam měla vyhrávat zvonkohra jako někde na pouti.“ Zastupitele rovněž zajímalo, zda o záměru města vědí památkáři. Starosta ho ubezpečil, že památkáři o zvonkohře vědí a nic nenamítají. „Když památkáři s umístěním zvonkohry souhlasí, tak ať nám to dají písemně,“ požádal radní zastupitel Drbohlav.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru