Neváhal ani vteřinu! Strážný z věznice zachránil ročního chlapečka v ukradeném autě
ilustrační foto: CC0
Teplice

Všehrdy – Martin Pešek, strážný z věznice Všehrdy, významně dopomohl k záchraně ročního chlapce, kterého zloděj v Chomutově unesl v ukradeném voze.

Díky jeho rychlé reakci a perfektní znalosti prostředí se mu podařilo auto i s chlapcem zanedlouho vypátrat. Kauza, o které už informovala policie, kdy dopadla zloděje, který v Chomutově ukradl auto s dítětem, má dalšího hrdinu z řad Vězeňské služby ČR.

Ráno po noční směně se strážný z věznice Všehrdy dozvěděl, že před školkou neznámý pachatel ukradl vůz i s ročním chlapcem. Neváhal ani chvíli a sám se aktivně zapojil do pátrací akce. Tou dobou už chlapce hledali policisté i další osoby. Muž vytipoval místa, která se mu jevila jako pravděpodobná, a opravdu našel odstavený vůz i s ročním chlapcem. Zabránil tak tragédii, která se mohla stát, kdyby dítě ve vozidle zůstalo samo bez pomoci. Zloděj se tou dobou již v autě ani jeho okolí nezdržoval.

Chlapec je v pořádku a v bezpečí své rodiny. Muž, který vozidlo ukradl, byl zadržen v pátek večer. K činu se přiznal. 46letý muž z Teplicka byl obviněn ze spáchání tří trestných činů.

"Našemu příslušníkovi patří velké poděkování. Vážíme si toho a jsme vděčni, že jsou v našich řadách kolegové, kteří v případě potřeby neváhají a okamžitě se vydají na pomoc těm, kteří ji potřebují," stojí na webových stránkách všehrdské věznice.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru