Květina zajistila pro lidi bez domova očkování proti Covid-19
Foto: Archiv Nízkoprahového centra Květina
Teplice

Teplice – V nízkoprahovém denním centru organizace Květina proběhlo ve čtvrtek 16. září očkování klientů a lidí bez domova proti COVID-19. Očkování zajistil ve spolupráci s centrem zdravotnický tým Nemocnice Teplice o.z., Krajské zdravotní a.s.

„Během hodiny k nám dorazilo více lidí, než jsme čekali. Každý, kdo přišel, absolvoval očkování a v doporučené době klidu se mohl posadit a případné komplikace konzultovat se zdravotníky,“ popisuje průběh akce sociální pracovnice Michala Haislerová.

Pode informací vedoucí Nízkoprahového denního centra Květina Barbory Vernerové dorazilo k očkování 12 lidí. Fyzicky jich bylo proočkováno jedenáct. „Díky spolupráci naší organizace a teplické nemocnice se nám podařilo zpřístupnit očkování lidem, kteří žijí na ulici nebo jim hrozí, že přijdou o své bydlení.“ V polovině případů se podle pracovnice centra jednalo o osoby seniorského věku, tedy osoby nejvíce ohrožené. „Děkujeme hlavní sestře Kateřině Vágnerové z teplické nemocnice, se kterou jsme mohli celou akci naplánovat a celému zdravotnickému týmu, který k nám dorazil a akci s námi realizoval,“ dodává ředitelka Květiny Barbora Bočková.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru