Třídění kuchyňského odpadu může Teplicím ušetřit přes dva miliony korun ročně
ZDROJ: WWW.TEPLICE.CZ
Teplice

Teplice – Zhruba dva měsíce třídí lidé ze sedmi vytipovaných bytových domů kuchyňský odpad. Zapojili se do pilotního projektu, který má ukázat, jak se dá takový materiál znovu využít a zároveň snížit množství odpadu vyváženého na skládku. Tím i šetřit.

Do speciálních nádob, které se sváží jednou týdně, vyhazují zbytky z kuchyně- tedy nejen nepoužitelné části rostlin, ale i vařená jídla a zbytky živočišných produktů - které na sběrném místě nejdřív projdou tzv. hygienizací, a pak se za několik týdnů přetvoří na kvalitní kompost.

Celkem osm svozů ukazuje na vysokou úroveň vytříděnosti a minimální míru znečištění kuchyňského odpadu. Zapojilo víc než 90% domácností a celkem lidé vyseparovali 4160kg, což znamená výtěžnost přes 50kg na osobu za rok. Propočet ukázal že, celoplošné třídění by městu přineslo přes dva miliony korun úspor ročně.

Na konferenci o odpadech prezentoval první výsledky Robin Dufek, ředitel společnosti JRK, která na pilotním projektu se statutárním městem Teplice spolupracuje a město uvedl jako příklad dobré praxe v nakládání s odpadem.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru