Pozemky pod nedostavěným hotelem patří Jaroslavu Třešňákovi
Torzo nedostavěného hotelu kryje v létě z pohledu od ulice milosrdná zeleň
Teplice

Teplice - Na pondělní zasedání teplických zastupitelů dorazil architekt Petr Sedláček „s příběhem, který by mohl mít dobrý konec.“ Těmito slovy uvedl prezentaci studie renovace jednoho z nejbolavějších míst lázeňského města, nedostavěného hotelu v ulici Mlýnská. Vřed, jak Sedláček zchátralý hotel označil, půjde k zemi. Nekompromisně a nejspíš ještě do konce letošních prázdnin.

Bezdomovci, kteří hotel okupují a přispívají k neutěšenému podobenství periferie jen kousek od lázeňských center, přijdou o střechu nad hlavou. Lokalita Mlýnské tak získá po desetiletích šanci na nádech a uzdravení. Věci se pohnuly. Developer Jaroslav Třešňák se podařilo pozemky pod hotelem získat a tým architekta Sedláčka už půl roku pracuje na projektu renovace uvedené lokality.

Na místě vyrostou dvě desítky domů. Hotel, supermarket, bytové domy a podzemní garáže. „Mlýnská je spojnicí mezi dvěma lázeňskými územími, mezi Beethovenem a Kamennými lázněmi. Chceme tyto dvě části propojit a vytvořit místo nového nadechnutí i s některými atraktivními atributy, jako je například lávka, spojující Letnou s Havlíčkovými sady,“ řekl k projektu Sedláček. Poukázal na skutečnost, že záměr vybudování spojovací lávky není nový a v minulosti už se o takovém propojení uvažovalo.

Podle teplického architekta by se místo, kde se člověk bojí projít ve dne, natož večer, mělo stát za pár let kvalitní architektonickou spojnicí obou lázeňských částí a sloužit místním i návštěvníkům města. V nevzhledném torzu hotelu, který nebyl nikdy zkolaudován, žijí bezdomovci. Otázku, kam s nimi, bude řešit sociální odbor teplického magistrátu ve spolupráci s organizací Květina. Podle náměstka Jiřího Štábla (ANO) to nebude poprvé, kdy město bude před podobným problémem stát. „Jen to podle všeho bude mít v tomto případě rychlejší spád,“ zareagoval Štábl na informaci Sedláčka, který uvedl, že se chce Třešňák zbavit ruiny co nejdříve.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru