VÝSTRAHA: Přichází k nám tropická vedra! Hrozí přehřátí a dehydratace, varují meteorologové
ilustrační foto
Teplice

Ústecký kraj - Český hydrometeorologický ústav vydal výstrahu před vysokými teplotami. Výstraha je platná od čtvrtečního poledne do večerních 18 hodin. Tropy zasáhnou především západní část republiky včetně Ústeckého kraje.

Odpolední teploty ve čtvrtek podle meteorologů překročí 31 °C, což představuje vysokou zátěž pro lidský organismus, hrozí nebezpečí přehřátí a dehydratace. Doporučuje se dodržovat pitný režim, zvýšit konzumaci neslazených nealkoholických nápojů, které je vhodné kombinovat s minerálními vodami. Dále omezit tělesnou zátěž v poledních a odpoledních hodinách. Nenechávat děti nebo i zvířata na přímém slunci, zvláště v zaparkovaných automobilech.

Od pátku 18.6. do pondělí 21.6. budou překračovat nejvyšší teploty vzduchu 31 °C zpočátku v Čechách, postupně i na ostatním území. Místy mohou překročit maximální teploty až 34 °C. Současně bude růst i nebezpečí vzniku a šíření požárů. Toto je předběžné varování, meteorologové doporučují sledovat upřesňované předpovědi počasí.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru