Začalo oddělování lokomotiv, musí se vyřešit i únik nafty do země
Foto: Správa železnic
Teplice

Světec – Ve Světci na Teplicku pokračují odklízecí práce v místě nedělní tragické nehody. Při čelní srážce dvou nákladních vlaků tam zahynul jeden člověk, vznikla padesátimilionová škoda.

„Celý den pokračovaly odklízecí práce v místě nehody ve Světci. Jsou nakolejené cisterny i kontejnerový vagon a začalo oddělování lokomotiv. Následovat bude snášení kolejí a odtěžování kontaminované půdy po úniku nafty,“ uvádí ke stavu vyprošťovacích prací Správa železnic. Předpokládá se, že práce potrvají minimálně do pátku 9. dubna.

K nehodě došlo v neděli krátce po 14. hodině. Zasahovalo devět jednotek hasičů. Po nehodě došlo k následnému požáru. Srazily se vlaky Unipetrolu a ČD Cargo.

Vyšetřování mimořádné události je teprve na začátku, nicméně již nyní lze podle Drážní inspekce předběžně konstatovat, že jeden z nákladních vlaků měl zastavit před návěstidlem zakazující jízdu, což se nestalo. Výpravčí zaznamenal, že příslušný nákladní vlak nedovoleně projel kolem návěstidla zakazujícího jízdu, začal činit příslušná opatření, ale v ten okamžik již srážce nebylo možné zabránit.

Zabezpečovací zařízení ve stanici fungovalo podle předběžné prohlídky správně ani nebylo v poruše. Drážní inspekce bude prověřovat také stav drážních vozidel.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru