Teplice – Od čtvrtka 8. dubna se Teplice zařadí vedle Prahy jako jedno z prvních měst, která se zapojí do sběru kuchyňského odpadu.

Do pilotního projektu vytipovalo vedení města ve spolupráci se čtyřmi největšími bytovými družstvy sedm panelových objektů s 350 domácnostmi, které se zúčastní testovacího sběru kuchyňského odpadu. Objekty byly vybrané s ohledem na požadavek vytvoření reprezentativního vzorku z pěti různých katastrů města.

Dotčené testovací domácnosti obdržely od odborného týmu speciální odvětrávané košíky a rozložitelné sáčky pro třídění kuchyňského odpadu přímo v domácnostech. K objektům, které jsou do projektu zapojené, byly přistaveny speciální hnědé uzamykatelné nádoby, které budou svážené jedenkrát v týdnu. Na základě vyhodnocení pilotního projektu sběru kuchyňského odpadu, který potrvá do konce března následujícího roku, přijme město příslušná opatření.

Obsah hnědých popelnic bude svážený do kompostárny, kde projde procesem, který zahubí patogenní mikroorganismy a další choroboplodné zárodky. V kompostárně se odpad v průběhu cca 6 týdnů přemění na kvalitní kompost.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru