V Krušných horách se večer ztratil běžkař. Našli ho promrzlého a na pokraji sil
Ilustrační foto, zdroj: Policie ČR
Teplice

Krušné hory - Během jednoho velmi mrazivého únorového večera přijali policisté oznámení z tísňové linky od běžkaře, který při běžkaření v Krušných horách nedaleko obce Celná ztratil orientaci a nedokázal se už sám vrátit do bezpečí.

Vejprtští policisté se tedy vydali dotyčného hledat. I díky lokalizaci mobilního telefonu a následné telefonické komunikaci s pohřešovaným se jim po propátrání oblasti po více než třech hodinách podařilo vymrzlého a vyčerpaného muže najít.

"Běžkaři, který byl na pokraji sil, pomohli policisté překonat přibližně tří kilometry dlouhý úsek cesty vedoucí zasněženým terénem a dokonce i potokem až ke služebnímu vozidlu. Tím ho pak přepravili do obydlí jeho známých. Osmačtyřicetiletý muž byl naštěstí kromě vyčerpání v pořádku a nebylo nutné ani lékařské ošetření," dodala policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru