Bžany – Velká chalupa u hlavní komunikace v Bžanech je v majetku obce, která ji před časem odkoupila a začala opravovat. Vedení obce tu chce postupně vytvořit multifunkční prostor. Sloužit bude jako zázemí pro kulturní akce, pro výstavy, komorní koncerty, slavnosti, sousedské setkávání a podobně. „Jednáme s architektonickým ateliérem Homostudio. Rádi bychom projekt už někam posunuli,“ říká ke spolupráci s ateliérem starostka Bžan Ivana Horčicová.

Vedení obce zadalo společnosti Homostudio vyhotovení studie, která bude definovat možné využití objektu a hrubé náklady. Bude rovněž sloužit jako podklad pro vyhotovení projektové dokumentace. „Prostřednictvím studie chceme získat představu o všech možnostech, které prostory nemovitosti nabízejí. Abychom věděli, k jakým aktivitám je vhodná, co zde bude možné dělat. Ke studii se budeme vyjadřovat, možnosti hodnotit a na jejím základě pak necháme vypracovat finální projekt. Papírově tomu dávám rok. K samotné realizaci záměru využijeme některý z dotačních programů,“ dodává starostka.

Na Statku, jak místní objektu říkají, měla letos v září premiéru první kulturní akce, vernisáž výstavy s názvem Ty umíš to a ten zas tohle. Místní na ní představili díla ze své tvorby a rukodělné výrobky. Kulturní program i výstava samotná potvrdily, že Statek v Bžanech je svým geniem loci prostorem zajímavým a pro podobné akce jako stvořený.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru