OBRAZEM: Nalaďte se vánočně na výstavě prací Aleny Kartákové
Vánoční výstava známé keramičky. Foto: Ilona Kaulfuss
Teplice

Teplice – V Teplicích se koná tradiční vánoční výstava z tvorby krupské keramičky Aleny Marie Kartákové. V čase adventním letos půjde zřejmě o jedinou vánoční akci na Teplicku. Vzhledem k současné situaci byla většina plánovaných projektů zrušená.

Zázemí našly výtvory autorky, známé i v zahraničí, v kostele sv. Jana Křtitele na Zámeckém náměstí v Teplicích. Ve zdejším oratoriu se koná už několikátý rok. Dříve poskytovalo akci prostor teplické muzeum. Vernisáž 24. ročníku se uskutečnila bez účasti veřejnosti, v sobotu 28. listopadu, s krátkým online přenosem. Od neděle, 29. listopadu, můžete ale výstavu s názvem Od Adventu k Masopustu a o kousek dál navštívit. Zpřístupněná je denně, kromě pondělí, od 10-12 a od 13-16 hodin.

Nutné je dodržovat platná hygienická opatření.

Výstava je prodejní a prezentuje půvabná díla Kartákové s vánoční tématikou a nádechem folklóru. Dominuje jim už tradičně centrální betlém. Koupit si zde můžete kromě keramických výtvorů kupříkladu i pohlednici s vánočním motivem autorky nebo knížku s dětskými ukolébavkami, kterou ilustrovala. Atmosféru nejkrásnějšího svátku v roce si prostřednictvím výstavy můžete dopřát až do konce roku.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru