AKTUÁLNĚ: Jsou tu nová přísnější opatření! Obchody se uzavřou, došlo i na omezení pohybu
Ilustrační foto
Teplice

ČR - Vláda ve středu 21. října na mimořádné schůzi rozhodla o zpřísnění opatření proti šíření koronaviru. Rozhodnuto bylo o uzavření maloobchodu a služeb, kromě prodejem se základním sortimentem. Velkoobchodní prodej zůstává zatím bez omezení.

Ve velkých nákupních centrech budou otevřeny pouze potraviny, drogerie a lékárny a některé další provozovny. 

Vláda také omezuje pohyb a kontakt s dalšími lidmi na nezbytně nutnou dobu. Výjimky jsou cesty do práce, na nákup, nezbytné cesty za rodinou, nutné pomoci blízkým a cest k lékaři. Došlo také na omezení úředních hodin, a to na maximálně pět hodin, dva dny v týdnu.

Ministr zdravotnictví Roman Prymula však pobyt na čerstvém vzduchu doporučuje. Povoleny jsou vycházky v přírodě a v parcích, pobyt na chatách a chalupách v maximálním počtu dvou osob s výjimkou členů domácnosti a spolupracovníků. Nová nařízení jsou platná od čtvrtka 21. října do 3. listopadu.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru