Máte finanční potíže kvůli koronaviru? Zažádat o dávku mimořádné pomoci je v druhé vlně jednodušší
ilustrační foto: CC0
Teplice

ČR - Pokud se lidé v důsledku druhé vlny koronavirové pandemie dostávají do finančních potíží, v souvislosti s úhradou nutných nákladů mohou požádat o dávku mimořádné okamžité pomoci MOP COVID-19. Tu pro ně ve spolupráci s Úřadem práce ČR (ÚP ČR) připravilo Ministerstvo práce a sociálních věcí.

Zažádat o tuto dávku bude mnohem jednodušší a nově bude možné do důvodů pro její poskytnutí zahrnout také hypotéku. U žadatelů, kterým kvůli pandemii COVID-19 výrazně klesl příjem, bude ÚP ČR řešit dávku MOP COVID-19 prioritně. MOP bude poskytována na základní životní potřeby, to je jídlo, základní hygienické potřeby, nájem a služby spojené s bydlením, internet a služby spojené s telefonováním.

Žádosti o MOP (mimořádnou okamžitou pomoc) je nutné směrovat na pracoviště Úřadu práce ČR. Vše je možné zařídit elektronickou cestou. Žádost o MOP COVID-19 a seznam podkladů, které je potřeba k žádosti doložit, jsou uvedeny na webových stránkách Ministerstva práce a sociálních věcí. Další praktické informace jsou zájemcům k dispozici na webových stránkách ÚP ČR.

Lidé mohou využít také služeb virtuálního asistenta a v případě obecných dotazů se mohou obrátit na operátory Call centra ÚP ČR prostřednictvím bezplatné linky 800 779 900). Dotazy je možné posílat také elektronicky, a to na e-maily: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. nebo Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript..

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru