Proboštov – Práce na dokončení rozsáhlého projektu výstavby mlatových cest v Proboštovském lesoparku finišují. Do časového harmonogramu sice zasáhly události kolem pandemie z jara tohoto roku, které měly za následek zpoždění zahájení prací. Přesto, podle vyjádření představitelů prováděcí firmy Lesors z Dubí, v pondělí 17. srpna, bude hotovo do měsíce.

V minulém týdnu začali pracovníci firmy s pokládkou finálního povrchu. Cesty, kde pokládka probíhá, jsou vyznačené ochrannými pásy. „Vzhledem k použité technologii je nutné, aby tento povrch vyzrál, zatáhl se a ztvrdnul. Jde o proces, který trvá i několik dní,“ vysvětluje k technologii místostarosta Proboštova Roman Nešetřil. Z uvedeného důvodu proto apeluje na návštěvníky lesoparku, aby za ochranné pásy nevstupovali. Na rozdíl od podloží, kterou tvoří světle šedá kamenná drť, je finální povrch okrové barvy a je proto snadné ho rozeznat.

Vedení Proboštova investuje do realizace projektu více než 4 milióny korun. Síť cest, která v lesoparku měla dlouhá léta podobu prašných, kamenitých a místy jen obtížně schůdných tras, sjednotí po dokončení svoji podobu. Nejenom, že bude působit vizuálně mnohem lépe, navíc mlatové cesty poskytnou návštěvníkům daleko vyšší užitný komfort. Ten uvítají zejména maminky s malými dětmi a kočárky, které sem rády chodí na procházky.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru