Policisté při Speed Marathonu rozdali přes dvě stě pokut! Rekordman jel 178 kilometrů v hodině
Foto: Policie ČR
Teplice

Ústecký kraj - V pátek 14. 8. 2020 probíhala také v Ústeckém kraji dopravně bezpečnostní akce „Speed marathon“, která je zaměřená na dodržování povolené rychlosti.

Policisté zkontrolovali 253 vozidel a zjistili celkem 227 dopravních přestupků. Řidiči za tyto přestupky na místě zaplatili 216 pokut v celkové výši 141 200 korun. Správním orgánům obcí bylo oznámeno 11 závažnějších přestupků.

1708speedmkz2

Foto: Policie ČR

Překročení nejvyšší povolené rychlosti policisté řešili ve 168 případech. Nepoužití bezpečnostních pásů zjistili policisté v 18 případech a nepoužití zádržného systému v 1 případě. Požití alkoholických nápojů policisté u řidičů nezaznamenali, u jednoho byl pozitivní test na návykovou látku. Celkem 5 vozidel bylo v nevyhovujícím technickém stavu, 1 šofér u sebe neměl řidičský průkaz.

Jeden z přestupků zaznamenal během Speed marathonu např. radar policistů z dálničního oddělení Řehlovice v pátek na 76. km dálnice D8 ve směru do Německa, a to vozidlo jedoucí rychlostí 169 km/h.

1708speedmkz3

Foto: Policie ČR

"V měření rychlosti na dálnici D8 policisté pokračovali i během celého víkendu. V sobotu na témže místě jako v pátek (76. km ve směru do Německa) zaznamenali opět vozidlo jedoucí rychlostí 169 km/h. Nedělním rekordmanem bylo vozidlo na 56. km ve směru na Prahu, u něhož radar ukázal hodnotu 178 km/h. Všechny zmíněné přestupky policisté vyřešili pokutou na místě," uvedla policejní mlučí Šárka Poláčková.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru