Na koupališti v Duchcově se nevykoupete, můžete sem ale zajít na film
Zavřené koupaliště v Dubí. Foto: Ilona Kaulfuss
Teplice

Duchcov – Tepličtí občas zabrečí, že nemají koupaliště a musejí za vodou do okolních lokalit. To Duchcovští jsou na tom zdánlivě mnohem lépe. Ti své koupaliště uprostřed města mají už pěknou řádku let. Nicméně, letos utřeli nos stejně jako Tepličtí a za vodou vyjíždějí i oni do okolních lokalit. Když horko přitvrdí, jsou horké i hlavy a na sociálních sítích věnovaných Duchcovu, to občas pěkně vře. Proč je tedy koupaliště v Duchcově zavřené?

„Je to na základě rozhodnutí rady,“ řekl nám místostarosta Duchcova Stanislav Strohmeier. A co radu k takovému kroku vedlo? „Rozhodnutí padlo vzhledem k dané pandemické situaci a následným opatřením. Co si budeme povídat, riziko nákazy koronavirem ještě nepominulo. Nedokázali jsme si představit, jak u bazénu leží lidé na dekách ve dvoumetrových rozestupech,“ obhajuje přístup vedení města místostarosta.

Lidé v Duchcově ale argumenty radnice považují za výmluvy a poukazují na podobná zařízení v okolí, která jsou bez problémů v provozu. Dokonce se otevřela některá nová koupaliště a jedou bez omezení. „Taky je třeba opravit filtraci. Rozhodli jsme, že v sezóně, kdy je koupaliště zavřené, ho dáme do pořádku,“ dodává místostarosta. „Chceme lidem zajistit kvalitní zázemí. Například ještě v červnu bylo obtížné sehnat kvalifikované síly pro zajištění provozu. Něco podceníte, přijde kontrola z hygieny a napaří vám pokutu. Přesto, hlavním důvodem, znovu opakuji, bylo to, že jsme ve stávající situaci nechtěli riskovat zdraví občanů,“ dodává Strohmeier.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru