Kdepak léto! Po škaredých pracovních dnech přijde škaredý víkend
Ilustrační foto
Teplice

Teplicko - S výjimkou pondělního dne, který byl zalitý sluncem, se první týden meteorologického léta 2020 nese ve znamení velké oblačnosti, převážně kupovitého charakteru, tzn. přeháněk a bouřek. Ty přinesly poměrně dost srážek: V úterý na Klínech spadlo 14 mm, ve středu v Mašťově u Kadaně napršelo 16 mm a ve čtvrtek k nejdeštivějším místům Ústeckého kraje patřila Nová Ves v Horách, která k 20. hodině hlásila 14 mm, podobně jako Žatec, který 11 mm, anebo Most, ten 10 mm.

Vyhlížíte-li nedočkavě pravé léto, to znamená modrou oblohu a alespoň pětadvacet na teploměru, počasí má pro Vás špatnou zprávu. Přinejmenším o nadcházejícím víkendu se slunečními paprsky i teplem pošetří, zároveň ani přívaly dešťové vody neplánuje.

PÁTEK 5. ČERVNA

Nad Severním mořem se bude nacházet střed cyklóny (tlakové níže), v němž atmosférický tlak klesne až k plus minus 970 hPa, půjde tedy o poměrně hlubokou cyklónu. K nám přinese relativně chladné oceánské proudění a samozřejmě hodně mraků. Prakticky po dobu všech 24 hodin lze očekávat oblačno až zataženo, možná jen přechodně něco mezi polojasnem a oblačnem. Nejspíše sprchne, ať už díky přeháňce či bouřce. Nejvyšší odpolední teploty okolo 15 až 19 °C.

SOBOTA 6. ČERVNA

Po naprostou většinu dne oblačno až zataženo s relativně velkou šancí na návštěvu ze strany přeháňky, případně bouřky. Ve večerních hodinách se pravděpodobně vyčasí na jasno až skoro jasno, byť jen na několik hodin. Přesně takové je počasové menu na první víkendový den. Nejvyšší odpolední teploty zamíří k hodnotám okolo 13 až 17 °C, ráno v minimu kolem 9 až 5 °C.

NEDĚLE 7. ČERVNA

Od půlnoci do přibližně třetí hodiny jasno až polojasno, posléze zatahování na oblačno až zataženo a nepřekvapí dešťové kapky, přestože jich nejspíše nijak extra nebude. Nejvyšší odpolední teploty okolo létu vzdálených 14 až 18 °C, ráno v minimu kolem 11 až 7 °C.

PONDĚLÍ 8. ČERVNA

Nemastně a neslaně se momentálně jeví i úvod příštího týdne. Na obloze by znovu měla být dominantní oblačnost se srážkami, ne extrémními či vydatnými. Nejvyšší odpolední teploty okolo 15 až 19 °C, ráno v minimu kolem 12 až 8 °C.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru