K odporu proti výstavbě obřích hal se v sobotu připojí i Sezemice
Ilustrační foto
Teplice

Sezemice - Proti sedmi obřím halám, které mají vyrůst na pozemcích obcí Modlanska a Rtyňska, se zvedá stále silnější vlna odporu. Nejenom ze strany obyvatel dotčených obcí. Postupně se na sociálních sítích připojují i lidé z různých koutů Teplicka a Ústeckého kraje.

Lokalita, v níž má obří byznysový komplex na bázi plechu a betonu vyrůst, je vyhledávaná turisty a leží na samé hranici Českého středohoří. Její zastavění halami a zničením 32 hektarů úrodné země by podle oponentů záměru negativně ovlivnilo životní podmínky tamních obyvatel a zásadním způsobem krajinu znehodnotilo.

Nedávno jsme na našich stránkách informovali o aktivitě modlanského obecního úřadu, který rozjel podpisovou akci Ne halám. V sobotu 23. května se k této aktivitě připojí i Sezemice. Několik nadšenců zde přichystalo podpisovou akci u sezemického rybníka s názvem Haly na poli. V době od 18 do 21 hodin sem budou moci přicházet zájemci, kteří s výstavbou hal nesouhlasí a připojit k petici svůj podpis.

Podepsané archy ze Sezemic předají organizátoři v pondělí 25. května na příslušný odbor krajského úřadu v Ústí nad Labem. Sobotní akce bude podle nich vzhledem k dalšímu očekávanému uvolnění vládních opatření pojatá zároveň jako rozloučení s rouškami.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru