Bílinské provozovny a podnikatelé dostanou od města finanční dar
Ilustrační foto: CC0
Teplice

Bílina - Celkem pět milionů korun vyčlenilo město Bílina ze svého rozpočtu na podporu místních podnikatelů. Ti mohou žádat o finanční dar do maximální výše dvacet tisíc korun. “Jedná se o podnikatele, majitele obchodů či provozoven služeb na území města Bílina s běžným veřejným přístupem, kterým nařídilo uzavření provozu nebo činnosti vládní či ministerské nařízení po dobu minimálně sedmi dnů. Chceme je podpořit v současné nelehké situaci a ukázat, že si podnikatelů ve městě vážíme a chceme, aby u nás i nadále podnikali,” uvedla starostka města Zuzana Schwarz Bařtipánová.

O finanční podporu může žádat podnikatel pouze na jednu provozovnu, i když jich vlastní více. Zároveň nesmí mít vůči městu žádné dluhy po splatnosti. Jeho provozovna musí být registrovaná u Živnostenského úřadu k 1. březnu letošního roku a prokazatelně byla otevřená nebo zahájila činnost před tímto datem. Provozovna musí působit na území města Bíliny.

Podpora se netýká provozovatelů, kteří svou provozovnu uzavřeli dobrovolně, dále provozoven s hernou či výherním automatem, nebo zastaváren. “Finanční dar bude vyplacený převodem na účet žadatele po schválení žádosti radou města a po podpisu darovací smlouvy,” doplnila místostarostka města Marcela Dvořáková.

Rada města na svém zasedání 12. května 2020 podpořila prvních 33 podnikatelů, kteří podali svou žádost během dubna a splnili podmínky podpory. Tři žádosti musely být zamítnuty, neboť žadatelé nesplnili podmínku uzavření provozovny z nařízení vlády či ministerstva nebo podnikatelé neměli veřejně přístupné provozovny. Další část žádostí bude schvalována na mimořádném zasedání rady 26. května.

Žádost je možné si stáhnout z webových stránek města a o podporu mohou podnikatelé žádat až do 30. června. Podání je možné přes datovou schránku, e-mailem na Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. nebo v listinné podobě v budově radnice na adrese Břežánská 50/4, Bílina. Více informací na webu města www.bilina.cz v sekci Souhrnné informace - koronavir.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru