Klienti Květiny uklidili část Řetenic a posbírali 20 kilogramů odpadu
Foto: archiv organizace Květina
Teplice

Teplice – Celostátní akce Ukliďme Česko, která připadá na duben, se letos z důvodu omezení spojených s koronavirem nekoná. Přesto se najdou lidé, kteří sami od sebe spojí vycházku do přírody s úklidem odpadků a životnímu prostředí tak uleví ve prospěch nás všech. Do neoficiální výzvy na tzv. rouškový úklid se v týdnu před Velikonocemi zapojili i pracovníci organizace Květina se svými klienty z nízkoprahového denního centra v Řetenicích.

„Každoročně se do akce Ukliďme Česko zapojuje náš Klub Magnet s dětmi v Dubí. Tato služba ale musela svůj provoz omezit. Rozhodli jsme se proto zorganizovat úklid s rouškou s klienty našeho zařízení v Denisově ulici,“ informuje o akci vedoucí služby terénní programy Barbora Vernerová. Jak dodává, pomoci s úklidem přišla desítka lidí.

Dobrovolnící vyfasovali pytle, rukavice a byli rozděleni do dvojic. Ty dostaly přidělený konkrétní úsek v okolí centra. Během hodiny se skupině podařilo posbírat 20 kilogramů odpadu. Uklidila prostranství před Desetipatrákem, lokalitu sídliště za ním, Denisovu a Jateční ulici až ke KNAKu. Smetanovou ulicí pak všichni zamířili ke garážím, kde podle Barbory Vernerové bylo nahromaděné velké množství nepořádku. Každý z účastníků dostal po úklidu za odměnu balíček. V něm našel obložený rohlík, instantní kaši, slané krekry, pití a velikonoční perník.

„Vzhledem k tomu, že služba funguje v současné době v trochu jiném režimu, chodíme prakticky uklízet každý den. Jde ale jen o běžné kontroly, zda někdo nezapomněl po sobě uklidit a nenechal někde nepořádek. Akce minulý týden byla většího charakteru. Chtěli jsme obsáhnout širší kus okolí a vysbírat toho co nejvíc. Rádi bychom v podobných úklidech pokračovali třeba každý měsíc či dva,“ dodává k akci Barbora Vernerová.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru