Meteorologové varovali před čerstvým větrem, hasiči v kraji od rána vyjížděli už několikrát pomáhat
Ilustrační foto: HZS Ústeckého kraje
Teplice

Ústecký kraj – Několik zásahů ve spojitosti s nárazovým větrem mají na svém kontě hasiči v Ústeckém kraji od pátečního rána.

Odstraňovali uvolněný plech na střeše domu na Husově náměstí v Chabařovicích. Stejně tak se kus plechu uvolnil na střeše domu v Čechově ulici v Chomutově.

Dopoledne také omezil dopravu spadlý strom na vozovku v Drážďanské ulici v Děčíně - Přípeři.

Meteorologové dál očekávají čerstvý západní, postupně severozápadní vítr s nárazy kolem 20 m/s (70 km/h). Může podle nich docházet k poškození stromů a lesních porostů, možné jsou i menší škody na budovách. Hrozí nebezpečí úrazu uvolněnými předměty a zlomenými větvemi, možné komplikace v dopravě.

Doporučuje se zajistit okna, dveře, odstranit nebo upevnit volně uložené předměty, zabezpečit skleníky apod. Dbejte rovněž zvýšené opatrnosti při pohybu venku a při řízení vozidel. Na horách omezte túry a nevydávejte se zejména do hřebenových partií.

Upozornění platilo pro část Česka v pátek dopoledne, opětovně je potom v platnosti od nedělního poledne pro celou republiku.

Naposledy působil problémy na území celého státu orkán Sabine. Do České republiky se přihnal v pondělí 10. února nad ránem, kdy meteorologové naměřili na Sněžce nárazy větru o rychlosti neuvěřitelných 184 km/h.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru