Fotbalové hřiště v Suché se musí posunout. Kabiny stojí na cizím pozemku a jeho majitel nechce o prodeji slyšet
V Suché získají fotbalisté nové kabiny a přibude i klubovna. Foto: Ilona Kaulfuss
Teplice

Modlany, Suché – Sportovci Tělovýchovné jednoty Sokol Suché u Modlan se po letech dočkají radikální změny. Stávající kabiny, kde se fotbalisté před svými zápasy převlékají a které slouží jako jediné zázemí při sportovních akcích a trénincích, dnes svým vzhledem a technickým stavem připomínají spíše kolny na uskladnění dříví. Vedení modlanské radnice proto rozhodlo zařadit do strategického plánu investic na letošní rok projekt výstavby kabin nových.

„Kromě kabin tam chceme vybudovat i klubovnu. V současné době se členové Sokola v Suché nemají ani kde scházet,“ vysvětlil k záměru obce modlanský starosta Lukáš Bartoň. Kolem hřiště nechá obec vybudovat osvětlení. Na nedávném zasedání modlanských zastupitelů informoval starosta o aktuální situaci. Podle jeho slov už byla dokončená projektová dokumentace a obec může vypsat výběrové řízení na prováděcí firmu. Předběžné náklady Modlanští odhadují na zhruba 5 miliónů korun. Vedení obce se pokusí využít některého z dotačních titulů.

„V projektu je zahrnutá i demolice starých kabin a také vykácení větší části topolů, které jsou mezi fotbalovým a multifunkčním hřištěm,“ upozornil starosta. Modlanští totiž obdrželi od fotbalového svazu informaci, že kořenové systémy některých stromů zasahují až do hrací plochy. Kromě toho nechala modlanská radnice pozemek zaměřit a zjistilo se, že kabiny stojí na cizím pozemku.

„Fotbalové hřiště se proto musí celé posunout. Chtěli jsme původně dotčený pozemek koupit, ale majitel s jeho prodejem nesouhlasil,“ zdůraznil Bartoň. K posunutí areálu dojde ještě před výstavbou nových kabin směrem ke stávajícímu dětskému hřišti. To bude nahrazené novým, jehož výstavbu Modlanští zanedlouho spustí.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru