Dvojice páchala na Teplicku rozsáhlou trestnou činnost. Kradli jako straky
Ilustrační foto
Teplice

Teplice - Policisté dopadli dvojici zlodějů, která na Teplicku páchala rozsáhlou majetkovou trestnou činnost. Činorodější z dvojice byl 26letý muž, který má na svědomí nejméně 11 různých krádeží, ke třem z nich si pak přibral o pět let staršího komplice.

Mladší muž obviněný z přečinů krádeže, porušování domovní svobody a poškození cizí věci je podezřelý, že se od konce října do začátku prosince loňského roku vloupal do nejméně čtyř zahradních chat, ale vykradl i sklep, nebo stavební buňky. Bral vše, co mohl zpeněžit, od lahví archivního vína přes různé ruční a elektrické nářadí po jízdní kola.

V lednu začal krást se starším spolupachatelem, jsou podezřelí, že vykradli zahradní chatku, sklep v Teplicích, ze kterého odcizili jízdní kolo a různé nářadí v celkové hodnotě přes šedesát tisíc korun, nebo prodejnu v Teplicích, ze které si odnesli tabákové výrobky za 60 tisíc korun. V polovině ledna pak mladší zloděj vykradl sám další sklep, ze kterého odcizil jízdní kolo.

"Zatímco starší muž je zatím stíhán na svobodě, mladší byl vzat do vazby, navíc jsou oba lapkové podle nově získaných poznatků podezřelí ještě z dalších krádeží, takže se jejich trestní stíhání pravděpodobně rozšíří. Oběma obviněným hrozí v případě uznání viny až pětileté tresty odnětí svobody," sdělil tiskový mluvčí Policie ČR Daniel Vítek.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru