Děti svá výtvarná díla prodávaly ve prospěch toulavých koček
Z nedělní charitativní výstavy v Beurónské kapli. Foto: Ilona Kaulfuss
Teplice

Teplice – Toulavých koček v ulicích měst přibývá. Důvodem jsou nezodpovědní chovatelé, kteří své kočky nedávají kastrovat, lidé, kteří důkladně nezváží své možnosti zvíře chovat, a stěžejní roli hraje i lidská bezohlednost a krutost. Kočka, která byla zvyklá na pravidelný přísun potravy a teplo v bytě, se najednou ocitne na ulici. O toulavá a často velmi zbídačená zvířata se stará spolek Teplické kočky, pro který byl určený výtěžek nedělní akce, která se konala v Beurónské kapli teplického gymnázia.

Na akci s názvem Výstava pro kočky byly prezentované práce žáků výtvarného oddělení Domu dětí a mládeže v Bílině, Základní školy v Proboštově, Gymnázia Teplice a Základní školy Maršovská. Návštěvníci měli možnost si některou z prací koupit a podpořit tím činnost spolku Teplické kočky. Akce je rozdělená do dvou částí. Druhá výstava se uskuteční před Koncertem pro kočky v úterý 28. ledna, od 16.30 pod aulou gymnázia. Koncert zaštítila Marta Kubišová, začne v 17.30 a představí se na něm pěvecké soubory z Teplicka. Po skončení akce bude její výtěžek předán spolku Teplické kočky.

Spolek, jehož předsedkyní je Lenka Šiková, se zaměřuje na týraná, opuštěná a nemocná zvířata. Funguje v Teplicích od roku 2018 a za dobu své existence se už postaral o téměř sedm stovek toulavých koček. Pro svoji činnost využívá pronajaté prostory v objektu v Úpořinách, který jde ale do demolice. Pracovníkům spolku nezbývá než najít co nejrychleji náhradní prostory, kam by se mohli se svými svěřenci přestěhovat.

V současné době se spolek stará o cca 160 koček. Pokud vhodné prostory nenajde, hrozí mu zánik.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru