Salesiáni se po čtvrt století rozhodli v Teplicích koupit vlastní objekt
Foto: Budova v Hlávkově ulici. (Archiv Salesiánského střediska)
Teplice

 

Teplice – Salesiánům se po 25 letech práce s dětmi a mládeží v Teplicích podařilo konečně získat vlastní zázemí. Salesiánské středisko doposud využívalo pouze pronajímané prostory ve třech budovách, včetně prostor na faře.

Pronájem s sebou ovšem přináší nejistotu pramenící z možnosti, že středisko bude muset pronajímané prostory opustit. To se ostatně potvrdilo před dvěma roky, kdy salesiáni dostali výpověď z objektu na Luně a velmi obtížně sháněli prostory jiné.

Podle pracovnice střediska Hany Machové se salesiáni začali právě v té době intenzivněji zabývat myšlenkou získat vlastní kvalitní zázemí. Ve spolupráci se salesiánskou provincií zvažovali všechny možnosti a cesty. Výsledkem byl nákup budovy pro salesiánské centrum v Teplicích, která po rekonstrukci poskytne optimální prostory k jeho činnosti.

Jedná se o objekt v Hlávkově ulici, který stojí hned vedle nové mateřské školy. Budova kdysi sloužila jako jesle, školka i dětský domov. V současnosti je už řadu let nevyužívaný. Jeho technický stav si sice vyžádá poměrně náročnou rekonstrukci, přesto se zde dispozičně nabízejí optimální podmínky k aktivitám salesiánů. Na rekonstrukci se bude z velké části podílet salesiánská provincie, která nákup objektu také financovala.

„To, že salesiáni kupují v Teplicích nový dům, není cesta z města,“ podotýká k přelomovému kroku teplických salesiánů Hana Machová. „Není důvodem k obavě, že by odešli. Je to naopak příslib, že tento kraj a lidé v něm žijící jsou důležití. A to tak, že se salesiáni rozhodli zásadním způsobem investovat do naší společné budoucnosti v tomto místě.“

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru