Výtvarná soutěž ukázala, jak téma bezdomovectví vnímají děti
Náměstek primátora Jiří Štábl a ředitelka Květiny Barbora Bočková při předávání cen. Foto: archiv Květiny
Teplice

Teplice – Nezisková organizace Květina uspořádala počátkem listopadu akci Benefice pro Květinu aneb Život na ulici. Cílem projektu bylo získat prostředky na podporu vytvoření nízkoprahového denního centra v Teplicích. V rámci akce uspořádala organizace kromě jiného výtvarnou soutěž pro žáky Základní školy U Nových lázní.

„Vyhlásili jsme soutěž pro žáky, protože nás zajímalo, jak téma bezdomovectví vnímají děti. Na svoji výtvarnou tvorbu dostaly tři týdny,“ uvedla k soutěži sociální pracovnice centra Barbora Vernerová. „V minulém týdnu jsme utvořili tříčlennou komisi, která měla za úkol vybrat nejoriginálnější dílo,“ informuje ředitelka organizace Barbora Bočková. V komisi, která rozhodovala o vítězi, byl zastoupený i náměstek teplického primátora, Jiří Štábl. „Nebylo jednoduché vybrat absolutního vítěze. Nakonec jsme vybrali tři díla, která byla oceněná drobnými dárky,“ uvedl Štábl k soutěži.

Ve čtvrtek 21. listopadu se konalo vyhlášení vítězů přímo na škole U Nových lázní. Ředitelka organizace Květina, Barbora Bočková, vyzdvihla přístup vedení školy a pedagogů, kteří žáky do soutěže zapojili a poděkovala žákům za jejich tvůrčí úsilí. Odměny vítězům předal náměstek primátora Jiří Štábl spolu s Barborou Bočkovou. Soutěžní obrázky si mohli prohlédnout návštěvníci benefičního večera. Je určitě zajímavé vidět, jak téma bezdomovectví vnímají děti. Ten, kdo na benefici nebyl a rád by si obrázky prohlédl, najde je na facebookovém profilu organizace.

V rámci benefice získala Květina 35 tisíc. A kdy bude nízkoprahové centrum zprovozněné? „Květina zahájí provoz nové sociální služby, nízkoprahového denního centra, už v lednu,“ informuje ředitelka Barbora Bočková. „Centrum bude každý den ve vymezeném čase nabízet lidem žijícím na ulici poradenství, možnost se vysprchovat, dát si teplý čaj či jen posedět v bezpečném prostředí mimo ulici.“

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru