Podvody s půjčkami na Teplicku! Lidé si přišli na desítky tisíc korun, když lhali o svých příjmech
Ilustrační foto
Teplice

Teplicko - Kriminalisté v uplynulých dnech obvinili několik osob, které jsou podezřelé z podvodného jednání. Z úvěrového podvodu byla obviněna 27letá žena, která uzavřela prostřednictvím obchodního zástupce spotřebitelský úvěr ve výši deset tisíc korun. Při sjednávání smlouvy ale uvedla nepravdivé údaje o výši svých měsíčních příjmů, smluvně stanované splátky navíc nehradí.

Ze stejného přečinu byla obviněna 29letá žena, která uzavřela s poškozenou společností smlouvu o podnikatelském úvěru na částku ve výši čtvrt milionu korun. Také ona uvedla nepravdivé údaje o výši svého příjmu, aby mohla úvěr splatit, vzala si další půjčku ve výši 350 tisíc korun. První dluh uhradila, druhý úvěr už ale nesplácí, oběma ženám hrozí v případě odsouzení až dvouletý trest odnětí svobody.

Stejný trest hrozí i 48letému muži obviněnému z podvodu, který požádal prostřednictvím internetu o poskytnutí spotřebitelského úvěru na koupi kočárku. Také on lhal o svém zaměstnání a výši příjmu a půjčku ve výši necelých devět tisíc korun nesplácí.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru