O víkendu sedli za volant pod vlivem alkoholu hned čtyři řidiči! Dva z nich havarovali
Ilustrační foto: Pixabay.com
Teplice

Teplicko - Policisté během uplynulého víkendu řešili několik případů požití alkoholu před jízdou motorovým vozidlem. V sobotu před půl jedenáctou večer naboural mezi Hrobem a Mikulovem 32letý muž, který v zatáčce nezvládl řízení vozidla, vyjel mimo vozovku a narazil do stromu.

Z místa nehody odešel, policisté ho ale vypátrali a naměřili mu přes 2,3 promile alkoholu v dechu. Při lustrací pak zjistili, že má navíc uložený roční zákaz řízení motorových vozidel. Muži podezřelému z maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a ohrožení pod vlivem návykové látky hrozí v krajním případě až tříleté vězení.

O hodinu později zastavili trnovanští policisté 29letého muže, který vykazoval známky požití alkoholu, což potvrdila i dechová zkouška. Policisté řidiči naměřili přes 1,8 promile alkoholu v dechu, také tento muž má uložen zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení motorových vozidel. Je podezřelý z přečinů maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a ohrožení pod vlivem návykové látky, pokud případ skončí u soudu a muž bude uznán vinným, hrozí mu až dvouleté vězení.

Pod vlivem alkoholu byl i 32letý muž, který v neděli hodinu po půlnoci boural v Teplicích. Nezvládl řízení vozidla a narazil do zaparkovaného auta, následkem střetu bylo poškozeno i další vedle zaparkované vozidlo. Policisté řidiči naměřili přes dvě promile alkoholu v dechu, muž je podezřelý z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

"Ze stejného přečinu je podezřelý také 26letý muž, kterého zastavili v neděli večer bílinští strážníci. Přivolaní policisté mu naměřili 2,3 promile alkoholu v dechu, na místě mu zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu," dodává policejní mluvčí Daniel Vítek.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru