Teplický Zimák získal Cenu hlavního mediálního partnera, časopisu Stavitel
Zimní stadion. Foto: archiv soutěže
Teplice

Teplice – Teplický Zimák byl v rámci celostátní soutěže Stavba roku 2019 oceněný Cenou hlavního mediálního partnera, časopisu Stavitel. Soutěž organizuje Nadace pro rozvoj architektury a stavitelství a její uzávěrka byla 10. června2019. Cena hlavního mediálního partnera je jednou ze třinácti udělovaných zvláštních cen. Primátor Teplic Hynek Hanza převzal ocenění v pondělí 21. října v sále pražské Betlémské kaple.

Autorem návrhu teplického zimního stadionu je architekt Petr Sedláček. Projekt zpracovala společnost SIAL architekti a inženýři, dodavatelem stavby byla společnost Syner, která projekt do soutěže přihlásila a investorem stavby Statutární město Teplice. Do soutěže se letos přihlásilo celkem 53 navrhovatelů. Na titul Stavba roku 2019 bylo z uvedeného počtu nominováno 17 návrhů. Přestože mezi nimi teplický Zimák nebyl, získal již zmíněné ocenění časopisu Stavitel.

V rámci soutěže probíhá souběžně online hlasování o Cenu veřejnosti, která každým rokem poměrně přesně určuje i pět vítězů, které volí pro udělení titulu Stavba roku 2019 odborná porota. Lidé hlasovali online do nedělního poledne 20. října. Teplický Zimák v tomto hlasování získal 87 hlasů.

2210cena

UPO Velké Poříčí. Foto: archiv soutěže

Absolutním vítězem hlasování veřejnosti se stala stavba UPO Velké Poříčí architekta Ivo Balcara. Netypická budova je modernizovaným vzdělávacím a výcvikovým střediskem pro hasiče a v hlasování veřejnosti získala 45.536 hlasů. Ocenila ji i odborná porota jedním z titulů Stavba roku 2019. Titul se uděluje bez určení pořadí.

Nový zimní stadion Na Stínadlech v Teplicích byl otevřen letos. Nahradil původní, který musel být z důvodu špatného technického stavu zbourán. Město do kryté ledové plochy investovalo cca 230 miliónů korun. Stavba Zimáku – jak je stadion pojmenován, byla koncipovaná tak, aby navazovala na sportovní halu a částečně mohla využívat její technologie. Hlediště nabízí kapacitu 500 sedadel pro diváky. K dispozici je 11 šaten a součástí haly je i sportovní ubytovna.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru