Rodinný den pro děti energetiků aneb Mámo, táto, kde pracuješ?
Rodinný den v Elektrárně Ledvice. Foto: Ota Schnepp
Teplice

Ledvice – Hlavně dětem, ale i dospívající mládeži patřila v sobotu 12. října Elektrárna Ledvice. Jejich rodiče měli přitom jednoho společného jmenovatele – Skupina ČEZ. Právě její zaměstnanci mohli svým potomkům ukázat, co to obnáší, jak se všeobecně říká, být energetikem. Respektive jim odpovědět na otázku: Táto, mámo, kde pracuješ?

Rozumí se, že vše bylo pojato formou zábavného ponaučení. Na děti proto čekaly v Informačním centru klasické energetiky a také před vstupem do elektrárny různé soutěže, hry, dovednostní úkoly v tvořivé dílničce i vědomostní kvíz. Díky pracovníkům ČEZ Distribuce například viděly práci pod vysokým napětím či se blíže seznámily se servisním vozem a jeho technickým vybavením. Řádně zabezpečeny a s odborným dohledem se pak někteří ve vysokozdvižné plošině dostali i několik metrů nad zem. A samozřejmě se všichni dozvěděli, jak se vlastně taková elektřina vyrábí. Ti nejmenší ovšem jen prostřednictvím interaktivní expozice a 3D filmu v informačním centru. Ti starší pak během prohlídky provozu elektrárny, na kterou se mohli podívat i z ochozu nejvyšší oficiální rozhledny v České republice.

Možnost strávit nějaký čas v elektrárně a jejím bezprostředním okolí využilo celkem 367 návštěvníků. Ne všichni dospělí ovšem patřili mezi její kmenové zaměstnance. Se svými dětmi totiž přijeli na jedinečnou exkurzi i jejich kolegové z různých míst v kraji, například z Elektrárny Tušimice, pracovišť ČEZ Distribuce v Děčíně, Lounech a Ústí nad Labem, ale také třeba z pražské centrály ČEZ. Projekt „Mámo, táto, kde pracuješ?“ totiž oslovuje všechny („Ve Skupině ČEZ,“ měla by zaznít logická odpověď.), je tedy na každém, kam se s dětmi vydají podívat. Letos se tak například podobný rodinný den již konal v Elektrárně Poříčí či v areálu Vodní elektrárny Štěchovice.

  • Ota Schnepp
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru