Umělecká škola v Bílině slaví 90 let od založení, chystá řadu akcí
Výstava. Foto: město Bílina
Teplice

Bílina - Základní škola Gustava Waltera v Bílině letos slaví devadesátileté výročí svého založení, v roce 1929 začala fungovat jako česká hudební škola. Výročí škola oslaví se ZUŠkami z okolních měst.

Během roku chystá hned několik slavnostních akcí, v říjnu pořádá společný koncert hudebního a tanečního oboru uměleckých škol z Bíliny, Teplic, Krupky, Dubí a Duchcova. Společné vystoupení se bude konat v sobotu 19.10. od 17 hodin v bílinském městském divadle.

V rámci oslav výročí se koná i společná výstava výtvarného oboru základních uměleckých škol z Bíliny, Teplic, Dubí a Duchcova. Obrazy mladých umělců si lidé mohou prohlédnout do 3. listopadu ve Výstavní síni U Kostela. Další akce budou následovat letos i v příštím roce. "Vyvrcholením oslav bude jarní koncert, jehož podobu si zatím uchováváme jako tajemství. Na jaře budou také vydány publikace k 90. výročí hudební školy v Bílině," uvedl ředitel ZUŠ Bílina Jiří Kopa.

Začátky fungování školy byly velmi skromné. Škola měla čtyři učitele hudebního oboru a v jejím čele se v poměrně rychlém sledu střídali ředitelé. V roce 1951 se novým ředitelem stal Josef Johánek, který v čele školy stál více tři desítky let. V současné době školu vede Jiří Kopa, který byl do funkce jmenován 1. listopadu 1998. V loňském školním roce bylo v evidenci 212 žáků, z toho dva dospělí.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru