K mimořádným volbám v Újezdečku přišlo v sobotu 473 voličů
Bývalý místostarosta Antonín Šlechta (KSČM) se tentokrát neprobojoval do zastupitelstva, ani mezi náhradníky. Ilustrační foto: Ilona Kaulfuss
Teplice

Újezdeček – V sobotu 14. září se v Újezdečku konaly již druhé mimořádné volby. V obci s devíti stovkami obyvatel nedošlo na konci roku 2018 v rámci komunálních voleb k ustavujícímu zasedání, na kterém mělo být zvoleno vedení obce. Bývalý starosta Petr Pokorný složil společně s dalšími zastupiteli mandát ještě před jeho konáním. Počet členů zastupitelstva tak klesl na čtyři, což neumožnilo vytvoření samosprávy. Stejný případ se opakoval i v případě prvních mimořádných voleb letos, 16. března.

V sobotu dorazilo k volební urně 473 voličů. Ti ve druhých mimořádných volbách volili kandidáty ze čtyř volebních stran: Sdružení nezávislých kandidátů, Pro lepší Újezdeček, Česká strana sociálně demokratická a Komunistická strana Čech a Moravy. Nejvíce hlasů, celkem 1712, získalo hnutí Pro lepší Újezdeček a tím i čtyři křesla v zastupitelstvu. Druhé, co do počtu hlasů, skončilo Sdružení nezávislých kandidátů (1073), které si tak vybojovalo místa pro tři zastupitele. Na místě třetím se umístila Komunistická strana Čech a Moravy s 209 hlasy a Česká strana sociálně demokratická na skončila místě čtvrtém se 196 hlasy. Obě jmenované strany tentokrát nemají v zastupitelstvu ani jediného kandidáta.

Nejvíce hlasů mezi jednotlivými volebními kandidáty, celkem 256, získal Stanislav Molnár (Pro lepší Újezdeček). V těsném závěsu za ním je jeho stranický kolega Květoslav Koutník s 253 hlasy a na místě třetím, s počtem 246 hlasů, skončili Renata Ferstelová a Ladislav Bis (oba Pro lepší Újezdeček). Do zastupitelstva obce byli zvolení za Sdružení nezávislých kandidátů bývalý starosta Petr Pokorný, Pavel Hejlík a Ladislav Trojáček. Za hnutí Pro lepší Újezdeček Květoslav Koutník, Stanislav Molnár, Pavlína Fišerová a Jindřich Kalda.

Zvoleno bylo i sedm náhradníků: Radek Březina, Vladimír Lhotský, Jiří Chára a Lucie Hejlíková ze Sdružení nezávislých kandidátů a za hnutí Pro lepší Újezdeček Renata Ferstelová, Ladislav Bis a Marcela Háblová. Oproti mimořádným volbám letos v březnu se do sedmičlenného zastupitelstva, a dokonce ani mezi náhradníky, nedostal Antonín Šlechta (KSČM). Novým jménem v sedmičlenném zastupitelstvu je oproti tomu Jindřich Kalda (Pro lepší Újezdeček).

O tom, kdo se v Újezdečku stane novým starostou a zda se tentokrát podaří konečně zvolit samosprávu obce, rozhodne ustavující zasedání zastupitelstva.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru