Proboštovský místostarosta si vozí z dovolených kromě suvenýrů i inspiraci
Některé z nápadů, které místostarosta nafotil letos v Kytlici a v jejím okolí, si umí představit i v proboštovském lesoparku. Foto: Roman Nešetřil
Teplice

Proboštov – Proboštovský místostarosta Roman Nešetřil si ze svých dovolených přiváží domů kromě suvenýrů i celou řadu zajímavých nápadů pro obec. Jak nám prozradil, na dovolené jezdí převážně po vlastech českých. V jednotlivých lokalitách jako každý turista navštěvuje pamětihodnosti a zajímavá místa. A všude, kam se vrtne, sbírá inspiraci.

„Dělám to už léta. Mě tyhle věci hodně zajímají. Jak mají kde udělanou dlažbu, jaké mají stavby v parcích, jak vypadají jejich cyklostezky. Fotím si různé zajímavé prvky na dětských hřištích, na veřejných prostranstvích, všechno, co se někde druhým podařilo, co dává smysl a vypadá dobře.“ Roman Nešetřil podle svých slov nápady sbíral a posílal vedení obce už v době, kdy ještě ve funkci místostarosty ani v zastupitelstvu nebyl. Ostatně mezi místními je současný místostarosta známý jako velký proboštovský patriot.

1308probostovik1

Na otázku, zda se už podařilo vedení obce některé z nápadů realizovat, místostarosta zareagoval: „Není samozřejmě možné chtít udělat všechno, co se nám líbí a hned. Jde v první řadě o inspiraci. Například teď se nám budou některé z nápadů hodit. Koncem prázdnin začnou práce na úpravách povrchů cest v proboštovském lesoparku. Řadu z těch věcí, co jsem nafotil třeba letos v Kytlici, Kamenici a okolí, si tam umím velmi dobře představit.“ Jak Roman Nešetřil dodal, už nyní je v lesoparku například broukoviště, které také vzniklo na základě inspirace odjinud.

1308probostovik3

1308probostovik4

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru