OBRAZEM: Hodně zábavy zadarmo. Takový byl festival Teplice Free Live
Teplice Free Live. Foto: Karel Horký
Teplice

Teplice – Čtvrtý ročník hudebního festivalu Teplice Free Live, který se konal v sobotu 13. července na náměstí Svobody, měl trochu smůlu na počasí. Oproti třem předchozím ročníkům tak letos sice nepraskalo náměstí pod radnicí ve švech, přesto ale dorazila spousta lidí, kteří se dobře bavili. Většinu z nich neodradila později ani vydatná bouřka, která se spustila krátce po zahájení koncertu kapely Děda Mládek Illegal Band.

Skvělým počinem pořadatele byla instalace velkého krytého stanu přímo na náměstí, kde měli zejména starší z návštěvníků možnost se posadit a odpočinout si. Několik málo kamenných posezení a laviček, které tu jsou trvale rozmístěné, bývá při podobných akcích totiž v neustálém obležení. Krytý stan sloužil posluchačům také jako skrýš před občasnou nepřízní počasí.

Co se pořadatele týče, letos poprvé jím bylo Statutární město Teplice. Vystřídalo v roli rumburský spolek Attack from North, který na základě rozhodnutí teplických zastupitelů nezískal pro další pořádání akce potřebnou dotaci. Přesto se Attack from North na letošním festivalu organizačně spolupodílel a na základě rozhodnutí vedení města fungoval jako poradní orgán.

Čtvrtý ročník hudebního festivalu Teplice FreeLive zahájila teplická skupina Furyant. Hned po nich následoval headliner akce, pražská kapela Děda Mládek Illegal Band, která se známými texty Ivana Mládka rozezpívala celé náměstí. Našli se i odvážlivci, kteří si zatančili. Na pódiu známé pražské uskupení později vystřídaly další kapely z Teplic, Ústí nad Labem a z Prahy.

Studentka Zuzana Šlechtová jezdí na festival z Mostu každý rok. Chyběla zatím jen na druhém ročníku. „Počasí trochu smůla, ale jinak perfekt. Jen ty Mládkoviny já nemám moc ráda. Myslím, že jako hlavní kapelu mohli pořadatelé vybrat něco lepšího.“ Jiný názor ale měli třeba manželé Šimůnkovi: „Nám se nejvíc líbili asi Furyanti a taky jsme se hodně bavili a zavzpomínali s kapelou Děda Mládek Illegal Band.“

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru