Na příměstský tábor mohou rodiče přihlásit své dítě ze dne na den
Jednou z lokalit příměstských táborů Květiny bude i Moldava.
Teplice

Teplicko - Organizace Květina, která svoji činnost zaměřuje na oblast Teplicka a zabývá se kromě jiného sociálně aktivizačními službami pro rodiny s dětmi, přichází se zajímavým řešením časté prázdninové otázky rodičů: Kam s ním? Letos poprvé se vedení organizace rozhodlo rozšířit svoji nabídku o pořádání letních příměstských táborů pro děti.

„Projekt je podpořen Evropskou unií přes MAS Cínovecko. Nabízí všem rodičům nebo osobám pečujícím o děti zajímavý prostor k aktivnímu prožití volna školáků po dobu celých letních prázdnin,“ informuje o nové nabídce ředitelka organizace Marie Jiroušková. A jak dodává, připravených je celkem devět běhů, pořádaných na různých místech. Konkrétně v Dubí, Hrobu, v Domaslavicích a jeden týden prožijí děti také na Moldavě.

„Cílem příměstských táborů je zkvalitnit volnočasové aktivity dětí v době letních prázdnin, zatímco rodiče pracují. Ne všechny děti mají možnost vyjet na klasický letní tábor. K nám děti ráno přijdou a odpoledne jsou znovu ve svých rodinách,“ uvádí k systému Jiroušková. Největší výhodou je podle ní flexibilita a snadná dostupnost, protože se jednotlivé turnusy konají v lokalitách Teplicka. Rodiče mohou dítě na tábor přihlásit kdykoliv potřebují a nemusí podávat přihlášku s několikaměsíčním předstihem. Dítě může na táboře trávit jen den, několik dní, případně celý týden,“ vysvětluje Jiroušková.

Kapacita jednoho běhu tábora je 20 dětí. Současná průměrná obsazenost se podle koordinátorky projektu Jirouškové pohybuje kolem deseti školáků ve věku 7-8 let. „Jde o úplnou novinku a rodiče si musí teprve zvyknout na tento tip táborů“, uvádí k nenaplněné kapacitě. „Není zvykem, že zvednete telefon a domluvíte si nástup dítěte na tábor od následujícího dne. Příspěvek je přitom minimální, a proto se tábor stává dostupným pro široké spektrum zájemců,“ zdůrazňuje ředitelka organizace.

Program příměstských táborů se odvíjí od konkrétního místa. Děti poznávají okolí, chodí do přírody, učí se zajímavosti o fauně i flóře, podnikají výlety do lesa, na různé místní vyhlídky. V případě příznivého počasí je plánované koupání. „V každém týdnu máme připravený také alespoň jeden větší výlet mimo danou lokalitu. Pro tábory jsme se snažili vybrat atraktivní místa. Myslím, že úspěch bude mít například turnus na rodinné farmě u koní v Domaslavicích nebo na Moldavě. Děti, které se příměstských táborů zúčastní, prožijí svůj volný čas kvalitně a bezpečně,“ uzavírá Jiroušková.

V případě zájmu můžete kontaktovat přímo Marii Jirouškovou na e-mailu: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. nebo telefonicky na čísle: 725 947 609.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru