OBRAZEM: Pouti ve Mstišově letos vévodili koně. V sousedství indiánských týpí jim to slušelo
Mstišovská pouť. Foto: Ilona Kaulfuss
Teplice

Dubí, Mstišov – O víkendu se konala tradiční Mstišovská pouť. Vůbec poprvé se změnilo její místo a akci organizátoři letos přesunuli na louku u Mstišovské ulice. Do části, kterou místní nazývají Antoníček. Na sobotu i neděli byl pro návštěvníky připravený bohatý program, spousta atrakcí a zábavy. A přestože v sobotu odpoledne chvíli zapršelo, pár kapek deště nikomu náladu nezkazilo. Lidé se nerušeně bavili na kryté terase, u dobrého piva a hudby. Akci moderoval po oba dny Petr Jílek.

Sobotní den zpříjemnily účastníkům pouti kapely Pontiac, Modrotisk, Petr Kalandra Memory Band a skupina My. V neděli se pak na připraveném pódiu uprostřed louky rozezněly skladby skupin Bob a Bobci, Oskar Per trio a Brontosauři Revival. Kromě poslechu folku, country a rocku se s velkým ohlasem setkaly ukázky jízdy na koni. Děti si mohly koníky pohladit a viděly také drezuru v režii sličné indiánské squaw. Koně vlastně Mstišovské pouti tak trochu vévodili.

Tváře tvrdých mužů pod Krušnými horami rozsvítilo vystoupení půvabných tanečnic. Děti se předháněly v soutěžích: v házení balónků, šipek, kroužků, ve střelbě ze vzduchovky na terč, i v jízdě na koníkovi. Atrakce přitahovaly dubský potěr a vyzkoušeli je i dospěláci. V obležení byl například řetízkový kolotoč nebo autíčka. Některé z dam prokázaly velkou zručnost při házení slamáků na věšák, ale také při slalomu trávou s dětským kočárkem. Několik týpí, postavených nedaleko pódia, skýtalo přístřeší pro hry pánů kluků.

Program se návštěvníkům líbil. Pochvalovali si jeho pestrost, i to, kolik akcí město pro lidi v průběhu roku dělá. Jen jedna z přítomných návštěvnic tvrdila, že Mstišováci přišli o pouť. „To už není ve Mstišově. Vždycky bývala u nás dole. Teď to sem mají hlavně starší lidi dost daleko. Taky jsem tu neviděla skoro žádné Mstišováky,“ řekla nazlobeně. „Můžeme být rádi, že město pro nás tyhle akce dělá a máme vstup zdarma. Kdo na pouť dorazit chce, dorazí. Taková dálka to rozhodně není,“ oponoval její soused, také ze Mstišova.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru