V Hrobu se rozhodli pro třídění a svoz kovového odpadu
Ilustrační foto
Teplice

Hrob – Před časem jsme uvedli informaci o tom, že Bžany, jako jedna z mála obcí, zajistily pro své občany nádoby na sběr kovového odpadu. Ty se setkaly s pozitivním ohlasem a obci pomohly snížit objem komunálního odpadu. Nyní se k Bžanům s podobným projektem přidává i město Hrob. Podle informací starosty Jiřího Fürsta půjde zatím o tříměsíční zkušební provoz. Ten odstartuje 1. července a potrvá do konce září.

Sběr kovového odpadu bude zajišťovaný prostřednictvím pytlů, které obyvatelé města obdrží na radnici zdarma. Stačí si je vyžádat u pracovnice městského úřadu Markéty Kokšalové z odboru silničního hospodářství. Podrobné informace k harmonogramu svozu pytlů s kovovým odpadem získají zájemci od vedení města v průběhu června. Radnice zatím počítá se svozem 1x za měsíc. Pokud ale bude ze strany občanů města větší zájem, je možné četnost svozu navýšit.

Představitelům Hrobu, jak zdůrazňuje starosta, jde v rámci zavedení svozu kovového odpadu především o snížení produkovaného objemu směsného komunálního odpadu. Proto vedení radnice uvítá, když se do projektu zapojí co nejvíce lidí. Pomohou tak městu k lepším výsledkům ve třídění odpadů a zároveň přispějí ke zlepšení životního prostředí.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru