Muž z Teplicka onemocněl infekční žloutenkou A, léčí se na infekčním oddělení
Ilustrační foto: CC0
Teplice

Teplice - Jeden případ virové hepatitidy typu A, známé také jako infekční žloutenka A, dostali v minulém týdnu hlášený hygienici z Krajské hygienické stanice Ústeckého kraje.

Onemocněl dospělý muž u okresu Teplice, který byl hospitalizován na infekčním oddělení Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem. Jedná se o třetí onemocnění virovou hepatitidou typu A v Ústeckém kraji v roce 2019. Pro srovnání - v roce 2018 onemocnělo ve stejném období v Ústeckém kraji 79 osob, protože zde probíhala rozsáhlá epidemie virové hepatitidy typu A.

Infekční žloutenka - virová hepatitida je virová infekce jater. Onemocnění se šíří nejvíce tzv. fekálně-orální cestou, znečistěnýma rukama kontaminovanou vodou zeleninou a potravinami. Proti tomuto typu hepatitidy se lze očkovat.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru