V teplické nemocnici vyroste do dvou let nová budova s operačními sály
Pavilon operačních sálů a sterilizace – vizualizace. Zdroj: Krajská zdravotní
Teplice

Teplice - V teplické nemocnici byla ve čtvrtek 22. června slavnostně zahájena výstavbu pavilonu pro čtyři operační sály a sterilizaci. Poklepání na základní kámen se uskutečnilo v pavilonu F.

Nová budova pro operační sály vznikne v prostoru jižně od pavilonu F, v němž jsou soustředěny chirurgické obory, směrem k ulici Anglická. S chirurgickým pavilonem bude propojena spojovacím krčkem, dílčí úpravy proběhnou i v pavilonu F.

V nových operačních sálech bude realizováno veškeré současné spektrum operačních výkonů, které jsou v teplické nemocnici prováděny. Operovat se zde budou cévy, klouby, břišní dutiny a provádět laparoskopické zákroky. Nyní mají lékaři v teplické nemocnici k dispozici deset operačních sálů, u čtyř z nich se počítá s dalším používáním i po výstavbě nových sálů. Dosavadní prostory tak budou zachovány pro operační výkony v oblasti očního lékařství, urologické endoskopické operativy, jednodenní gynekologické operativy a akutní porodnické operativy. Zbývající sály budou sloužit k rozvoji jednodenní chirurgie a jejího zázemí.

Projekt počítá také s výstavbou 92 parkovacích míst pro osobní auta zaměstnanců, dvě z nich budou vyhrazena pro tělesně postižené. Díky tomu dojde k uvolnění parkovacích míst pro návštěvníky nemocnice přímo v jejím areálu.
Výstavba pavilonu s novými operačními sály bude probíhat od července 2017, hotovo by mělo být do dvou let od uzavření smlouvy o dílo s vítězem tendru.

2306nemocnicekamen

Poklepání na základní kámen se uskutečnilo ve čtvrtek v pavilonu F.  Zdroj: Krajská zdravotní

"Výstavba nového pavilonu pro operační sály bude největší investicí v areálu teplické nemocnice za deset let existence Krajské zdravotní. Investiční náklady byly podle projektového rozpočtu 217 800 000 korun, přičemž cena vzešlá z veřejné zakázky je 184 milionů 840 tisíc korun. V současné době je zajištěno financování s využitím prostředků od Ústeckého kraje. Pořízení přístrojové techniky by mělo přijít dle projektu na dalších přibližně 53 milionů korun," uvedl Jiří Novák, předseda představenstva Krajské zdravotní.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru