Moldava, Krušné hory - Moldavská dráha bude na poštovní známce. Vydá ji Česká pošta na začátku příštího května v řadě Technické památky ČR. Informoval o tom Českojiřetínský spolek.

Bude nějak podobně vypadat nová poštovní známka? Ilustrační foto

Známku v těchto dnech navrhuje malíř Dr. Adolf Absolon a rytinu provede Martin Srb. Jsou to autoři loňské poštovní známky Vodní dílo Fláje.

Vydání poštovní známky u příležitosti 130. výročí moldavské dráhy iniciovaly Českojiřetinský spolek, Spolek přátel krušnohorské železnice Most-Dubí-Moldava a Heimatgeschichtsverein Rechenberg-Bienenmühle.

Z Krušných hor se vloni podařilo dostat na poštovní známku flájskou přehradu. Ta má s Moldavou jednu spojitost: Z moldavského vlakového nádraží byl materiál na tehdejší stavbu na Flájích dopravován speciální lanovkou, která je i součástí loňské poštovní známky. Oslavu vydání flájské známky navštívilo v květnu 2013 na 7000 lidí. Ti kdo návštěvu duté hráze nestihli, budou mít další příležitost v květnu 2015, kdy bude inaugurována další poštovní známka z Krušných hor: "130 let moldavské dráhy".

Aktuality z Moldavské horské dráhy můžete sledovat na jejích facebookových stránkách na tomto odkazu.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru