Litvínov, Teplice – Skupina aktivních žen v čele s Květuší Hellmichovou založila v Litvínově spolek WomenNet. Za cíl má propojovat ženy v jednu síť, tak aby si vzájemně mohly poskytovat pomoc, radu, pomáhat si v kariéře a vytvářet třeba nové podnikatelské příležitosti.

Členky WomenNetu v litvínovské Citadele. Foto: Oldřich Hájek

Za pár měsíců fungování už má čtyři desítky členek a dvacítku sympatizantek, a to nejen z Litvínova, ale i z Teplic. Proč WomenNet vůbec vznikl? „Jde o myšlenku propojit ženy v jednu komunikační síť, kde by každá z nás našla radu, pomoc, informace, které využije ve své práci, podnikání či osobním životě. WomenNet má ambice učit ženy být úspěšné, podporovat je, propojovat, pomáhat ženám v kariéře a vytvářet nové příležitosti," vysvětluje zakladatelka spolku Květuše Hellmichová.

V pátek večer se ženy a jejich hosté sešli v litvínovské Citadele, aby si vzájemně předvedli své produkty a služby a pobavili se. Třeba při módní přehlídce, na které řada z členek také vystupovala.

V Citadele se také křtilo první číslo časopisu Ženy v síti. Občasník přibližuje osudy podnikatelek. K dostání bude v provozovnách členek WomenNetu. Jedním z jeho kmotrů se stal krajský radní Martin Klika. „Je pro nás velice důležité podporovat činnost neziskových organizací. WomenNet je jednou z těch, jejichž výsledky jsou vidět i v rámci evropských projektů," uvedl Martin Klika.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru