Manželé z Teplic nepřiznali vydělávajícího syna, dostávali tak vyšší dávky
Ilustrační foto
Teplice

Teplice - Na problémy si zadělali manželé z Teplic, kteří při uplatnění žádostí o dávku státní sociální podpory nedoložili příslušnému úřadu řádné příjmy syna, který byl společně posuzovanou osobou v domácnosti.

Nejdříve žádal o příspěvek na bydlení muž, kterému byl kvůli zkresleným údajům po 14 měsíců vyplácen vyšší příspěvek, než na jaký měl nárok, stát tak připravil o více jak 48 tisíc korun.

V roce 2017 si o dávky zažádala manželka, také ona ale úřadům nedoložila příjmy společně posuzované osoby, čímž zavinila, že jí byl po deset měsíců vyplácen vyšší příspěvek na bydlení, neoprávněně se tak obohatila o více jak 41 tisíc korun.
„Manželský pár byl obviněn z přečinu podvodu, v případě uznání viny by mohli jít až na dva roky do vězení,“ uvedl mluvčí teplických policistů Daniel Vítek.

Podváděla i žena v Bílině

Není to jediný případ podvodného jednání okolo dávek. O více jak pět tisíc korun se neoprávněně obohatila 21letá žena, která při uplatnění žádosti o dávku státní sociální podpory nesplnila zákonnou povinnost a příslušnému úřadu neoznámila ukončení nájemního vztahu k bytu v Bílině. Tím zavinila, že jí byl neoprávněně přiznán a vyplacen příspěvek na bydlení ve výši 5.425 korun.

Žena byla obviněna z přečinu podvodu, za který jí hrozí až dvouletý trest odnětí svobody, kromě toho bude muset podvodně získanou částku vrátit státu.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru