Teplice - Policie ČR ve spolupráci se svazem pivovarů a sladoven organizuje již počtvrté akci s názvem ,,Řídím, piju nealko pivo". Tato akce v Ústeckém kraji začala v pondělí 11. srpna 2014 a ukončena bude dnes.

Řídím, piju nealko v Teplicích. Foto: Policie ČR

"Cílem projektu je zvýšení bezpečnosti silničního provozu a snížení rizika dopravních nehod zapříčiněných osobami pod vlivem alkoholu. Jako každý rok policisté na stanovištích provádí silniční kontroly a řidiči za nepožití alkoholu před jízdou jsou odměňováni alko-testerem, nealkoholickým pivem a kratičkou, která obsahuje orientační informace o alkoholu v krvi a časové údaje o rychlosti jeho odbourávání," vysvětluje Daniel Vítek, mluvčí teplických policistů.

V pondělí proběhla akce také v Teplicích, kde policisté zastavili celkem 53 vozidel. 48 řidičů mělo vše v pořádku a byli odměněni jak nealkoholickým pivem, tak dalšími drobnostmi, od krajského koordinátora BESIP např. obdrželi reflexní vestu. "Pět řidičů odjelo kvůli drobným prohřeškům, které policisté vyřešili domluvou, „s prázdnou"," dodal Daniel Vítek.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru