Ústecký kraj – Kdo a které strany ovládly vedení okresních měst v Ústeckém kraji? Jsou starostové, starostky a primátoři stejní, jako v předchozím období, nebo zastupitelé zvolili nová jména? Přinášíme přehled výsledků z ustavujících zastupitelstev. A přidáváme také další menší města v jednotlivých okresech.

Nejvíce lidí ve vedení velkých měst má ANO 2011. Ze sedmi okresních měst je v čele ve třech z nich – v Chomutově, Ústí a Děčíně. Občanští demokraté mají nejvyšší post ve dvou městech - v Litoměřicích a Teplicích. V Mostě má potom primátora hnutí ProMost, v Lounech je starosta za Pro lepší Louny.

Chomutov – ANO 2011

2311primatoricv

Primátorem se stal opět Marek Hrabáč (ANO 2011). Jeho náměstky budou David Dinda, který tak pokračuje ve funkci, a Milan Märc. Ten dosud působil ve funkci ředitele Střediska volného času Domeček. Oba jsou zvoleni za hnutí Nový Sever a oba budou uvolnění.

Jirkov – ANO 2011

2311starostkajirkov

V čele Jirkova poprvé v historii stanula žena. Na ustavujícím zasedání zvolili zastupitelé novou starostkou Darinu Kováčovou z hnutí ANO 2011 (na snímku vlevo). V pozici místostarostky bude pokračovat Dana Jurštaková (ODS).

Most - ProMOST

2311primatorimo

Post primátora města Mostu obhájil Jan Paparega (ProMOST). Jan Paparega neměl protikandidáty, obdržel nadpoloviční počet 24 hlasů. Podle výsledků hlasování má ProMOST – bývalí Severočeši Most – podporu ODS a KSČM. Oficiální koaliční spolupráci ale nikdo neoznámil. Náměstky Jana Paparegy budou Markéta Stará a Marek Hrvol (oba ProMOST).

Litvínov – ANO 2011

2311starostkalitvinov

Kamila Bláhová z Hnutí ANO se podruhé stala starostkou Litvínova. Pro staronovou starostku hlasovalo 15 zastupitelů, sedm se zdrželo. Místostarostkou byla zvolena Erika Sedláčková z KSČM a druhým místostarostou Karel Rosenbaum z ANO.

Teplice - ODS

0211hanza

Hynek Hanza z Občanské demokratické strany se stal novým primátorem města Teplic. Vystřídal na postu stranického kolegu Jaroslava Kuberu, který vedl Teplice téměř tři desetiletí. Na základě smlouvy o spolupráci, kterou v Teplicích podepsali přibližně týden po volbách ODS a ANO, se stal náměstkem primátora Jiří Štábl (ANO). Hlasovalo pro něj 14 zastupitelů.

Bílina – ANO 2011

2311starostkabilina

Na ustanovujícím zastupitelstvu byla zvolena starostkou města Zuzana Schwarz Bařtipánová (ANO 2011). Místostarostkou se stala Marcela Dvořáková (ODS).

Louny - Pro lepší Louny

2311starostaln

Advokát Pavel Janda (33), podnikatel Milan Rychtařík (46) a učitel Vladimír Antonín Hons (60) – to je nové nejužší politické vedení města Loun. Prvně jmenovaný byl zvolen novým starostou, druzí dva jsou místostarostové. Rozhodli taki členové zastupitelstva města na ustavující schůzi.

Žatec – ANO 2011

2311starostkazatec

Starostkou města pro příští čtyři roky byla zvolena Zdeňka Hamousová (ANO 2011), místostarosty se stali Radim Laibl (ANO 2011) a Jaroslav Špička (Volba pro město).

Ústí nad Labem - ANO 2011

2311primatorusti

Primátorem se stal Petr Nedvědický (ANO). Zastupitelé rozhodli, že rada města bude devítičlenná. Náměstky byli zvoleni Věra Nechybová (UFO), Tomáš Vlach (ANO), Pavel Tošovský (ODS) a jako neuvolněný náměstek Michal Ševcovic (SZSP). Členy rady města byli dále zvoleni Eva Fialová (ANO), Miroslava Lazarová (ODS), Tomáš Kirbs (ANO), Lukáš Konečný (UFO).

Děčín – ANO 2011

2311primatordecin

Na ustavujícím zastupitelstvu byl zvolen primátor města Jaroslav Hrouda (ANO), jeho náměstkem se stal Jiří Anděl, ten bude mít na starosti ekonomiku, finance a majetek. Dalším náměstkem byl zvolen Ing. Vladislav Raška, v jeho gesci je územní a investiční rozvoj. Třetím náměstkem je od včerejšího odpoledne Václav Němeček, zodpovídat bude za prevenci kriminality.

Varnsdorf – ANO 2011

2311starosta varnsdorf

Stanislav Horáček (ANO) povede Varnsdorf také v následujícím volebním období. Důvěru mu při volbách projevili jak občané, když obdržel nejvyšší počet hlasů (2 059), tak přítomní zastupitelé a starostou byl zvolen devatenácti hlasy. Stejným počtem hlasů byli zvoleni také první místostarosta Josef Hambálek a druhý místostarosta Roland Solloch.

Šluknov – STAN

2311starostkasluknov

Starostkou města Šluknov byla opětovně zvolena Mgr. Eva Džumanová (STAROSTOVÉ A NEZÁVISLÍ), která získala ve volbách nejvyšší počet hlasů, a to všemi 15 hlasy přítomných zastupitelů. Eva Džumanová tak bude stát v čele města již třetí volební období. Místostarostou města byl zvolen Ing. Marek Kopecký (Hasiči)

Litoměřice - ODS

2311starostalitomerice

Město Litoměřice má nové vedení, respektive staronové. Zastupitelé rozhodli většinou hlasů, že i v následujících čtyřech letech povede Litoměřice Mgr. Ladislav Chlupáč (ODS). Post prvního místostarosty bude nadále zastávat Mgr. Karel Krejza (ODS). Třetím (neuvolněným) místostarostou zůstává Mgr. Václav Červín (Sport a zdraví). Ke změně ve vedení však dochází v případě druhého místostarosty, jímž se stal dosavadní radní Lukas Wünsch (Severočeši Litoměřice). Zástupci opozice se hlasování zdrželi. Proti se postavil pouze Petr Panaš (Piráti a Zelení).

Lovosice - ANO 2011

2311starostalovosice

Starostou města se stal Ing. Milan Dian, Ph.D. (ANO), který získal plnou podporu všech zastupitelů. Milan Dian obhájil post starosty z minulého volebního období a stejně tak se podruhé stal místostarostou i Vladimír Šuma. I jemu dali hlas všichni přítomní zastupitelé.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru