V Teplicích je nové parkourové hřiště, v odpoledních hodinách je v obležení mladých
Parkourové hřiště v Teplicích. Foto: Oldřich Hájek
Teplice

Teplice - Nové parkourové hřiště vzniklo v Teplicích na sídlišti Šanov II. Otevřelo se na začátku října. A mladí hned o jeho využívání projevili velký zájem.

Hřiště pro parkour najdete v Koperníkově ulici kousek pod základní školou. A co že parkour vůbec je? Je to pohybová disciplína francouzského původu, jejímž cílem je dokonalost a plynulost pohybu v přirozeném prostředí. Jedná se o mladý, svobodný sport, který může trénovat každý kdykoli a kdekoli. Parkourové hřiště má simulovat běžné překážky především městského prostředí – zábradlí, zdi a zídky – a umožnit nácvik jejich překonávání a především pohyb na nich.

Hřiště je vytvořeno ze stavebnicového systému. Obsahuje stěnové a trubkové prvky, které jsou vzájemně kombinovány. Z bezpečnostních důvodů je hřiště vybaveno tlumicí odraznou a dopadovou plochou, která musí umožnit nejen odraz při překonávání překážek, ale současně zabránit i zranění při pádu. Hřiště je určeno hlavně aktivním parkouristům různé dovednostní úrovně. Využívat jej ale může každý, kdo má chuť si tento sport vyzkoušet.

Město na investiční akci vynaložilo částku 1,9 milionu korun. Podobné hřiště už letos otevřeli v Klášterci nad Ohří. Porovnat si ho můžete v našem článku zde.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru