Další podvody s dávkami: Muž a žena lhali na úřadu, dostali tak víc peněz
Ilustrační foto
Teplice

Teplicko - O více než 25 tisíc korun se neoprávněně obohatil 59letý muž, který při uplatnění žádosti o dávku hmotné nouze úřadům neoznámil a nedoložil příjem ze závislé činnosti.

"Tím, že pobíral vyšší výplatu, než přiznal, zavinil, že mu byl vyplacen větší příspěvek na bydlení, než na jaký měl nárok. Muž byl obviněn z přečinu podvodu, za který mu v případě odsouzení hrozí až dvouletý trest odnětí svobody," sdělil Daniel Vítek, tiskový mluvčí Policie ČR.

Stejný trest hrozí i 28leté ženě, která při uplatnění žádosti o příspěvek na bydlení v zákonné lhůtě neoznámila úřadům ukončení nájemního vztahu k bytu v Bílině. V důsledku toho jí byl neoprávněně přiznán a vyplacen příspěvek přes pět tisíc korun, také ona už byla obviněna z podvodu.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru