Čiperný recidivista. Vloupal se do sklepů, bytu i hotelu. Neváhal krást, i když vedle v pokoji spali lidé
Ilustrační foto
Teplice

Teplice – Pěknou řádku vloupaček má na svědomí 44letý recidivista z Teplicka. Vykrádal sklepy, byty, špíze a jednou zavítal i do hotelu. Od dalších krádeží ho neodradilo ani to, že ho kriminalisté chytili. Policie pro něj žádá vazbu.

Muž od ledna vykrádal v Teplicích sklepy. Vybral jich nejméně pět a způsobil téměř 70 tisícovou škodu. V březnu ho policisté chytili a obvinili z trestného činu. To ho ovšem od dalších vloupaček neodradilo.

Už v polovině března vnikl v nočních hodinách do bytu, kde spali majitelé. Byt prohledal a odnesl si fotoaparát, tablet, externí disk a peněženku s doklady, penězi a platební kartou. Celková škoda přesáhla dvacet tisíc korun. Tři dny na to ze spíže na chodbě panelového domu v Teplicích odcizil deset lahví vína.

Ve vloupačkách pokračoval v noci z pondělí na úterý. „Vnikl přes chodbu na balkon v mezipatře činžovního domu, někdo ho ale vyrušil, a tak utekl s prázdnou. Před čtvrtou ranní se vydal do jednoho z teplických hotelů, kde se vloupal do recepce a odnesl si mobilní. Po cestě z místa činu se vrátil na balkon, ze kterého předtím utekl, a odcizil z něj dvě přepravky s pivem,“ popsal zlodějovo noční řádění policejní mluvčí Daniel Vítek.

Čtyřiačtyřicetiletý muž byl obviněn z krádeže, porušování domovní svobody a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. S ohledem na jeho pestrou trestní minulost a skutečnost, že na svobodě by zjevně v páchání trestné činnosti pokračoval, zaslal vyšetřovatel státnímu zástupci podnět k podání návrhu na vzetí recidivisty do vazby.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru