Bílina - Hlavně o dopravě - stavbě dálnice D8 a s ní spojenými problémy, či o novém autobusovém dopravci v regionu, se bavili starostové z Bílinska s hejtmanem Ústeckého kraje Oldřichem Bubeníčkem (KSČM). Hovořilo se i o problémech ubytovny v Červeném Újezdu. Stalo se tak v rámci takzvaného "hejtmanského dne".

Hejtman Oldřich Bubeníček na setkání se starosty. Foto: Ústecký kraj

Hejtmanské dny, kdy hejtman kraje navštěvuje okresy a mikroregiony, aby se v místě setkal se starosty měst a obcí a projednal s nimi přímo oblasti jejich zájmu, pokračují i v roce 2014. "První výjezd směřoval na Bílinsko, kde se hovořilo o plánovaných změnách v dopravní obslužnosti od roku 2015 a o možnosti obcí čerpat dotace z programů Ministerstva pro místní rozvoj," informovala Magdaléna Hanáčková, tisková mluvčí Ústeckého kraje.

„V tuto chvíli navazujeme kontakty s nově jmenovanými ministry. Především se chci sejít s ministrem dopravy a pohovořit s ním o situaci sesuvu na stavbě dálnice D8, kde se za osm měsíců neudělalo vůbec nic. S ministryní pro místní rozvoj Jourovou jednáme o nastavení podmínek pro čerpání z dotačních titulů, tak aby byly příznivější zejména malým obcím," vysvětlil starostkám a starostům hejtman Oldřich Bubeníček.

Vedoucí odboru dopravy a silničního hospodářství Jindřich Franěk seznámil starosty se změnami, jež čekají jejich občany v lednu 2015, kdy bude v oblasti jezdit nový dopravce. Kromě nových moderních vozů nastane také přechod na zónově-relační tarif, v rámci kterého budou moci cestující využít časových zvýhodněných jízdenek. Iva Šašková z odboru strategie, přípravy a realizace projektů zmínila nejen dotace z ministerstev, ale také aktuální vývoj ohledně čerpání 15 ekomiliard.

"Starostové v rámci diskuze zmiňovali změny, jež jim přináší nový občanský zákoník, a blížící se komunální volby. Mezi místní témata patří také osud bývalého uprchlického tábora v Červeném Újezdu, který nyní slouží jako objekt k podnikání s ubytováním pro sociálně slabé z celé republiky," přiblížila jednání Magdaléna Hanáčková.

V letošním roce se chce hejtman Bubeníček při svých výjezdech zaměřit především na malé regiony a svazky obcí. V březnu se chystá na Lounsko a v dubnu na dvě místa v okrese Děčín.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru