Lidé teď vyjadřují více vděku, říká Mostečan, která pomáhá s ostatními hasiči vykládat letadla se zdravotnickým materiálem
Hasiči při vykládce zdravotnického materiálu. Foto: HZS ČR
Teplice

Praha – Vyložení více než dvaceti letadel, pěti set tun materiálu a ujetí desítek tisíc kilometrů. Tohle mají za sebou hasiči, kteří pomáhají s distribucí zdravotnického materiálu, který je letecky dopravován na pražské letiště. Mezi letištními hasiči, kteří pomáhají, je i Michal Tittl z Mostu.

V pondělí pomáhal Hasičský záchranný sbor s přeložením dalších dvou letadel. Dohromady je jich už jedenadvacet. Přes dvě stovky hasičských aut už při rozvozu najezdily přes 140 tisíc kilometrů, vypočítává Ministerstvo vnitra. A další letadlo přistálo v úterý hned v sedm hodin ráno.

A jak taková vykládka probíhá? Hasiči ze Záchranného útvaru přijedou se svojí technikou a často pomocí živého řetězu se zdravotnický materiál vykládá. K jeho převozu jsou totiž využívána i civilní letadla a prostor pro pasažéry. „Čím více rukou, tím lépe. Proto ruce k dílu přidáme i my - hasiči z pražského letiště, celní správa nebo i policisté,“ vypráví Michal Tittl. Dodává, že nejde o fyzicky náročnou práci, neboť hasiči jsou vytrénovaní na větší dril.

0704hasiciletadlo

Připraveni na práci. Foto: Michal Tittl

Je v tu chvíli hrdý, když ví, že věci, které mu procházejí rukama, mohou zachraňovat životy kdekoliv po republice? „Hrdost tam určitě trošku je. A nejenom s tímto vykládáním. Člověk se zamyslí i nad ostatními lidmi, kteří ten materiál potřebují,“ potvrzuje hasič.

A připomíná ještě jednu věc: Lidé teď všem, kteří jsou takzvaně v první linii, vyjadřují daleko více vděčnosti. „To dříve nebylo tak běžné,“ uzavírá.

Než přiletělo ranní letadlo s dalším nákladem, je už všechen materiál z předešlého dne rozvezený.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru