Proboštovští čekají na rozhodnutí o dotaci pro výstavbu dvou bytů
Rohová budova, kde vznikne jeden z bytů. Foto: Ilona Kaulfuss
Teplice

Proboštov – V Proboštově vzniknou dvě nové bytové jednotky v majetku obce. Konkrétně v budově bývalé školní jídelny a v sousedním objektu. Podle starostky Jany Čermákové je podaná žádost o dotaci a vedení obce vypsalo výběrové řízení na firmu, která rekonstrukci provede. „Vypsání výběrového řízení je jednou z podmínek pro získání dotace,“ vysvětluje starostka. „Termín podání nabídek jsme stanovili na 20. dubna. Zatím ale nemáme informaci o tom, zda dotaci získáme.“

Poptávka po bytech v Proboštově je podle Jany Čermákové velká. Proto když byla v loňském roce otevřená nová školní jídelna a původní budova zůstala bez využití, rozhodlo se vedení obce pro vytvoření nových bytů. Rozpočtové náklady činí 4 milióny, včetně DPH, přičemž spoluúčast obce by při získáni dotace byla 10 procent. Do nákladů jsou zahrnuté kromě stavebních prací také základní vybavení bytů, kuchyně, koupelny, ale i úprava chodby, protože jedna z bytových jednotek bude kompletně bezbariérová.

„Máme kromě tohoto projektu zažádáno také o finance na rekonstrukci koupelny v Mateřské školce Pastelka. Rádi bychom znali rozhodnutí co nejdřív, protože dotace musíme vyúčtovat do konce roku. V případě mateřské školy potřebujeme s rekonstrukcí začít už o prázdninách, kdy můžeme provoz zařízení omezit.“ U bytových jednotek podle Čermákové na termínu zahájení prací tolik nezáleží. I v tomto případě ale platí, že vyúčtování musí obec podat do konce roku. „Administrativa kolem dotací, s ohledem na situaci, trvá trochu déle. Doufejme, že vše dobře dopadne,“ dodává starostka.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru